Svinekoteletter med grillet blomkål og asparges

on

Grillede svinekoteletter er en klassiker. Disse blir svært saftige og deilige. Tilbehøret er nydelige grillede grønnsaker.

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Svinekoteletter er relativt billig og relativt magert (dersom du skjærer av fettranden). De er et godt alternativ til kyllingbryst som fort kan bli kjedelig.

Dessverre er det mange som griller svinekotelettene altfor hardt. Dermed blir de tørre og vel, harde.

Ikke disse.

Svinekoteletter gjør seg veldig godt med «reverse sear»-teknikken. Det vil si at de grilles på relativt lav og indirekte varme, før de avsluttes med sterk varme slik at man får den gode stekeoverflaten.

du trenger

4 svinekoteletter

1 blomkålhode

1 bunt asparges

1 butternut squash, eller flaskegresskar

Salt

Pepper

Litt god olivenolje

Din favoritt-rub

Fyr opp grillen til ca 120 grader. Jeg bruker en Treager Ironwood 885 som gir meg full kontroll på temperaturen.

Salte og pepre svinekotelettene.

Skjær av den nederste delen av aspargesen. Kutt av bladene og den nederste delen av blomkålen. Skjær av skall og del opp gresskaret i skiver som er rundt en cm tykke.

Kok opp litt vann og la gresskarbitene koke i rundt fem minutter. Legg dem i iskaldt vann for å stoppe kokingen.

Legg svinekotelettene på grillen.

Gni blomkålen inn med litt olivenolje og en god rub. Jeg bruker Missing Links Veggie Shake til denne. Legg blomkålen på grillen.

Når svinekotelettene har en kjernetemperatur på rundt 35 grader, tar du dem av.

Øk temperaturen på grillen til høy.

Legg asparges og gresskarbitene på grillen.

Det meste blir bedre med litt røyk

Når grillen har nådd temperaturen, legger du svinekotelettene tilbake og bruner dem skikkelig.

Brun svinekotelettene helt til slutt

De er klare når kjernetemperaturen er 65 grader.

Server kotelettene og grønnsakene med en gang de er ferdige

Ta alt av grillen, dryss gjerne over litt god olivenolje, og server med en eneste gang.