Nyhet: Wet Pig BBQ Rub

Nyhet: Wet Pig BBQ Rub

Wet Pig BBQ, en av Norges beste på barbecue, har lansert sin egen rub, Wet Pig BBQ Rub. Dette er en klassisk Texas-style rub, med hvitløk, paprika, litt chili, og tang(!).

Wet Pig BBQ holder til like nord for Bergen. Her har han bygget opp sin egen virksomhet med catering og salg av barbecue fra egenbygde pits.

Han er også en av få nordmenn som har fått invitasjon til å delta i Jack Daniels Invitational i USA, selve eliten blant barbecue-konkurranse «over there».

I disse dager lanserer han sin egen rub.

Wet Pig BBQ Rub er en rub inspirert av de smakene man finner i den typiske Texas-stilen innen barbecue. Rubben består av salt, pepper, paprika, chili og tang. Dette er en grovkornet rub som også bidrar til at røyken fester seg bedre og ikke minst, utviklingen av barken.

Mørbraden har fått et godt lag med rub og koser seg på grillen

Jeg testet den først på et stykke mørbrad, ettersom dette er en krydderblanding som nok retter seg mest mot storfe. Den gir en flott klassisk smak mot kjøttet. Det er en fin balanse mellom saltet og de andre smakene. Tangen kjenner du nok ikke så mye til, men er med på å forsterke umamien du får når kjøtt ligger i røyken en stund.

Nydelig overflate etter røyk og bruning. Og lukta er helt fantastisk

Den fungerer utmerket blandet inn med kvernet kjøtt til hamburgere. Det kan lukte litt mye hvitløk, men hvitløkssmaken er absolutt ikke dominerende, verken på burgeren eller biffen.

Mørbrad med grillede poteter, løk og bearnaise. Og ja, potetene fikk en omgang rub de også.

Men kan den fungere på fisk, svin og kylling?

Jeg skal innrømme at jeg ikke rakk å teste den på kylling eller svin. Men jeg prøvde den på et stykke laks som jeg grillet.

Wet Pig BBQ Rub er beregnet på storfe, men fungerer gull på laks.
Nydelig grillet laks med Wet Pig BBQ Rub

Og ja, dette funker som bare det!
Du skal bare være litt forsiktig med kjøtt og fisk med mild smak. Den kan bli litt vel salt om du har på for mye.

Dette er en knallgod rub som kan brukes på det meste du har på grillen eller smokeren. Den har en flott balanse, og bidrar til å få frem kjøttsmaken og røyksmaken på maten.

Les mer om Wet Pig BBQ her. Der finner du også lenke til ruben.

pitmaster