Frossen biff rett på grillen!

Frossen biff rett på grillen!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen har sponsede linker og innhold.

Å legge en frossen biff rett på grillen går i mot nesten alt jeg kan om matlaging. Men er det egentlig SÅ ille?

Jeg kom over en artikkel om å legge frosne biffer rett på grillen for et par år siden. Og siden har tanken vært i hodet mitt. Dette kan da umulig stemme? Det går jo i mot alt det jeg har lært om matlaging.

Du skal jo tross alt tine maten (om den har vært frossen) før du lager den. Kjøtt skal dessuten ligge i romtemperatur en stund før du slenger det i stekepanna eller grillen (men dette stemmer ikke, i hvert fall ikke for grilling og barbecue).  Joda, jeg har av og til lagt frosne kyllinglår i ovnen. Jeg har av og til tydd til nødløsninger med frosne hamburgere. Uten at det er noen höjdare.

Men en biff? En entrecôte? Det er jo noe helt annet.

Dermed måtte jeg jo prøve.

slik gjør du det:

Å legge en frossen biff på grillen krever litt forberedelser. For det første trenger du en biff av en viss tykkelse. En tynn biff vil fort bli overstekt, tørr og seig. Og det vil vi jo ikke ha noe av.

Krydre biffene med Traeger Beef-rub og frys dem mens de ligger flatt

For det andre (og tredje), må biffen krydres godt på forhånd. Jeg brukte Traegers Beef-rub på mine. Dernest må biffen fryses inn slik at den er så flat som mulig. Det får du enkelt til ved å legge den på en skjærebrett av plast, eller annet dertil egnet redskap, og legge hele sulamitten i fryseren over natta. Når biffen så er frossen kan du ta den av skjærefjøla, eller det dertil egnede redskapet, og legge den i en frysepose frem til du skal grille den.

grilltid

Så var den store dagen endelig kommet. Jeg fylte opp min Traeger Ironwood 885  med eikepellets, og stilte grillen på 180 grader. Da appen ga beskjed om at ønsket temperatur var oppnådd, tok jeg biffen ut av fryseren og slang den på grillen. Med litt fomling fikk jeg også kjøttermometeret på plass. Dermed satte jeg ønsket kjernetemperatur med appen, og gikk for å gjøre andre ting. Jeg satte kjernetemperaturen på 47 grader for å ta høyde for en viss stigning etter at biffen var klar.

Grill biffen til ønsket kjernetemperatur

Etter ca 40 minutter varslet Traeger-appen om at biffen ikke lenger var frossen, men medium rare. Jeg tok biffen av grillen og lot den ligge et par minutter på kjøkkenbenken så jeg kunne ta noen bilder.

Frossen biff funker på grillen

Jeg skal innrømme at jeg var over gjennomsnittet spent da jeg skar i biffen. Joda, den så grei ut. Og den var absolutt ikke tørr. Den var fin og saftig. Smaken var der også. Men likevel, den var ikke så mør som jeg skulle ønske.

Å legge frossen biff på grillen kan være en nødløsning. Det kan være kjekt å ha et par slike biffer liggende klare i fryseren til en dag du får himla lyst på biff, men ikke har en som er ferdig ting.

Samtidig vil jeg nok holde meg til reverse sear når det kommer til biff. For det er det som gir virkelig gode resultater.

 

pitmaster