Høyrygg gjort som brisket

Høyrygg gjort som brisket

I Texas er brisket, som er et stykke fra oksebrystet, det virkelig store innen barbecue. Det er et av de tøffeste, seigeste kjøttstykkene du kan få tak i. Og texanerne har perfeksjonert kunsten å gjøre dette til noe du kan spise med teskje. Dessverre er brisket enn så lenge vanskelig å få tak i her til lands, uten å kjenne en god slakter som er villig til å spesialbestille for deg. Heldigvis finnes det en løsning som er lett tilgjengelig.

Nemlig høyrygg. Høyrygg er et av mine favorittstykker. Jeg har brukt det mye i gryter og som pulled beef, og ikke minst til taco. Høyrygg kan minne om brisket, men er langt mindre, har mer isprengt fett og ikke minst, det er lett å få tak i. Dette er på ingen måte en ekte brisket, men hva om man behandlet høyryggen som det var en brisket?

Jo, du får et stykke kjøtt som ser ut som mørk sjokolade og som er så mørt at det smelter i munnen. Og smaken…. Herlig dyp kjøttsmak med deilig røykaroma.

Til 4 pers.

ca 2 kg høyrygg

Salt, pepper

Worchestersaus

Eplejuice til spray.

Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir, og smør lett med worchestersaus. Ha på et godt lag med salt og pepper.

Sett opp grillen for indirekte varme og fyr opp grillen. Når den er klar, legger du kjøttet på indirekte varme. Temperaturen skal være rundt 120 grader. Bruk gjerne røykflis eller vedbiter dersom du bruker en kullgrill. Spray med eplejuice hver time. Pakk kjøttet inn i folie etter ca tre timer. Spray gjerne på litt ekstra eplejuice eller ha på litt barbecuesaus før du pakker det inn. Etter to timer i folie pakker du ut kjøttet og lar det grille videre på indirekte varme i ca en time.

Kjøttet er ferdig når du med letthet kan dytte skaftet til en tresleiv inn i kjøttet. Ta det av grillen og la det hvile i 20 minutter. Skjær skiver på en halv centimeter på tvers av fibrene.

Server med det du ønsker. Lag en barbecuemiddag ut av det med potetmos, bønner og mac & cheese. Eller sleng kjøttet i tortillas, sammen med en god salsa.

#grill #grilling #grillmat #høyrygg #storfe #texas #brisket #bbq #barbecue

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.