Grillet høyrygg

Høyrygg er et stykke storfekjøtt som ofte brukes i gryter, lapskaus og supper her til lands. Det er et kjøtt som krever mye tid. Kjøttfibrene er grove og lange. Ofte er det mye isprengt fett i høyryggstykker, noe som også gjør høyrygg til et kjøtt som er særdeles godt egnet til braissering. Men hvorfor ikke slenge det på grillen? Fettet gjør at du får mye smak, og at kjøttet holder seg saftig. Om du bruker litt tid.

Fyr opp grillen og la den bli god og varm. I mellomtiden salter og peprer du kjøttet. Her har jeg brukt 50/50 salt og pepper etter vekt, hatt det over på et stort krydderglass. Pass på at du får en jevn fordeling av krydderet over hele kjøttet.

Ha en dryppanne under kjøttet som du fyller med kokende vann.

Legg kjøttet på indirekte varme og vent. Pass på at grillen ikke blir for varm. Sikt mot en temperatur på rundt 120-130 grader. Etter tre-fire timer er kjøttet klart.

La det hvile en stund før du serverer.

Her har jeg stekte mandelpotetbåter, sylteagurk, syltet rødløk og hjemmelaget dressing ved siden av.

#grill #grilling #høyrygg #storfe #grillmat #grilltips #fyrogflamme #kullgrill #kulegrill

0Shares

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *