Helgrillet kylling

Jeg er utrolig glad i kylling, og helgrillet kylling er en flott middag man kan lage på grillen.

For å spare tid, og sikre at kyllingen blir stekt helt gjennom, pleier jeg å flate den ut. Eller «butterfly» som de kule kidsa på matprogrammene kaller det.

Det gjør jeg ved å skjære ut ryggbeinet. Bruk en skarp kniv eller bensaks og skjær ut benet. Når det er gjort, snur du den så brystet kommer opp og trykker bestemt ned.

Salte og pepre godt og la den ligge noen timer i kjøleskapet slik at saltet trekker seg inn i skinnet. Salt, spøtt kyllingskinn er nydelig!

Fyr opp grillen, og når kullene er klare, legger du kyllingen med beinsiden ned på indirekte varme. La den ligge der i en halvtime til tre kvarter, før du snur den, og gir den en ny halvtime med kjøttsiden ned.

La kyllingen hvile et kvarters tid før du stykker den opp og serverer. Dryss gjerne over litt friske urter. Estragon og timian er ypperlig til helgrillet kylling.

Her har jeg servert den med veldig enkelt tilbehør, grillet rødløk, halloumi og en salsa på grillet paprika og chili.

0Shares

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.