Kyllingrullade med høstlig urteblanding

Kyllingrullade med høstlig urteblanding

Kyllingrullade er en enkel måte å få masse smak på kyllingbrystet. Og det skader ikke at det ser veldig pent ut heller!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen har sponsede linker og innhold.

Kyllingbryst er en bestselger i norske dagligvarebutikker. Det er et magert kjøtt, med masse proteiner, så det er ikke rart vi nordmenn liker kyllingfilet. Dessverre er det ikke så spennende kjøtt i seg selv.

Men kyllingbryst er et hvitt lerret, klart til å fylles med deilige smaker!

Å lage kyllingrullade, som så grilles, er en flott måte å få masse smak i kyllingbrystet. Her har jeg brukt urteblandingen Spice Blend of the Harvest fra Wild Fire Foods. Den inneholder hvitløk, salvie, rosmarin og timian, akkurat de urtene kyllingbryst trenger. Dessuten ser det litt fancy ut også med kyllingrullade. Og det skader vel ikke å kunne imponere familien eller gjester? For dette er noe du kan lage både til hverdag og til fest.

du trenger:

1 stk kyllingbryst pr person

1/2 spiseskje Wild Fire Spice Blend of the Harvest-urteblanding

salt, pepper

litt olivenolje

hyssing

Åpne kyllingbrystene med kniven slik at de blir flate

Legg kyllingfiletene på en skjærefjøl. Bruk en skarp kniv og skjær inn fra siden på brystet, slik at du åpner det litt som en bok. Strø over urteblanding, salt og pepper.  Du kan gjerne ha litt ost inne i kyllingfiltene også.

Rull kyllingbrystene sammen og bind dem opp

Rull kyllingbrystet sammen og bind det opp med litt hyssing. Det er viktig at du bruker bomullshyssing og ikke hyssing som er laget av plast.

Ha litt olje over kyllingrulladen og strø litt ekstra med urter på utsiden. Her kan du også ha på litt ferskrevet parmesan eller peccorino.

Fyr opp grillen. Temperaturen skal være 180 grader. Jeg fyrer opp min trofaste Traeger Ironwood 885 enkelt og greit ved å stille inn temperaturen og trykke «Ignite». Deretter er det bare å vente på at appen skulle si fra om at grillen har varmet seg opp.

Grill kyllingrulladen i ca 30 minutter til den er ferdig. Kjernetemperaturen skal være 72 grader. Med Traeger Ironwood kan du stille inn ønsket kjernetemperatur på appen, og den sier fra når maten er klar.

Kyllingrulladen er ferdig når kjernetemperaturen er 72 grader.
Saftig og god kyllingrullade

La den hvile noen få minutter før du skjærer den opp. Da er det lettere å få til pene skiver.

Server kyllingrulladen med grillede grønnsaker

Server med grillede grønnsaker og ferskt brød. Gjerne med litt mer revet parmesan eller peccorino over.

pitmaster