Jerk chicken

Jerk chicken

Jerk chicken er uten tvil Jamaicas nasjonalrett. Og har du først smakt denne kyllingretten, forstår du raskt hvorfor.

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen er utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods, og inneholder sponsede linker

Jerk er egentlig en marinade. Den består av solide mengder scotch bonnet chili, som er en uhyre viktig del av kjøkkenet på reggae-øya. Marinaden har også smak av ulike urter som timian og oregano, et lite hint av sødme og sitrus. Med andre ord, en real smakseksplosjon.

Jerk chicken lages ved at kyllingen legges i marinaden. Den er litt tykk, nesten som en pasta. Bruk gjerne hel kylling, eller kyllinglår. Det gir mest smak. Og skinnet skal være på. Kyllingbryst fungerer ikke så godt her. Etter at kyllingen har ligget i marinaden i noen timer, helst natten over, grilles den til kyllingen er gjennomstekt og skinnet er sprøtt.

Du kan selvsagt lage din egen jerk-marinade, men jeg liker denne fra Wild Fore Foods veldig godt (og det er litt enklere enn å lage sin egen fra bunnen av). 

Denne versjonen får også litt sødme og smak fra Treagers Pork & Poultry rub.

Du trenger:

2 kg kyllinglår, evt. to hele kyllinger,

½ glass Wild Fire Jerk marinade

3 spiseskjeer Treager Pork & Poultry rub

3 spiseskjeer rapsolje

Saften fra en appelsin

Dersom du bruker hele kyllinger, anbefaler jeg at du skjærer ut ryggbeinet. Dette heter spatchcock, og gjør at du får en flat kylling som grilles jevnere.

Bland olje og marinade. Smør litt olje på kyllingen og dryss over Traeger Pork &  Poultry-rub. Legg kyllingen i en stor bolle og hell marinaden og saften fra en appelsin over. Bland godt. Dekk bollen med plastfolie, eller legg kyllingen i en stor plastpose i noen timer. Helst bør den ligge natten over.

Fyr opp grillen. Temperaturen skal være 120 grader. Jeg fyrer opp min trofaste Traeger Ironwood 885 enkelt og greit ved å stille inn temperaturen og trykke «Ignite». Deretter er det bare å vente på at appen skulle si fra om at grillen har varmet seg opp.

Legg kyllingen på indirekte varme i ca en time. Skinnet kommet til å få en rødlig farge når kyllingen nærmer seg ferdig. Ikke rør kyllingen eller se på den. Bare la den kose seg på grillen.

Så skal vi gjøre skinnet sprøtt.

Ta kyllingen av grillen og øk temperaturen til 220 grader. Har du en grillplate i støpejern kan du godt bruke den også for å gi kyllingen den siste finishen. Når grillen har nådd temperaturen, legger du kyllingen tilbake på grillen, eller på grillplaten om du bruker det. La kyllingen grilles i ytterligere 15-20 minutter til skinnet er sprøtt og dypt rødt.

Jerk chicken er Jamaicas nasjonalrett, og det er ikke vanskelig å forstå.

Server med rice n peas og grillede grønnsaker, som paprika, zucchini og fersk mais.

pitmaster