Røkt andebryst med couscous og syltet fennikel

Røkt andebryst med couscous og syltet fennikel

Her i heimen er andebryst en favoritt. Og takket være hyppig svenskehandel på vei hjem fra hytta har vi ofte noen slike liggende i frysen. Ofte steker vi dem i stekepanna og serverer med en deilig mangosalsa eller appelsinsaus. Men nå var tiden kommet for å prøve noe nytt.

Røkt andebyst er en delikatesse. Den milde andesmaken suppleres av en herlig røyksmak og gjør andebrystet enda bedre. Dette er skikkelig kosemat, og noe som egner seg veldig godt når det er snakk om en spesiell anledning.

2 porsjoner

Du trenger:

1 andebryst

Salt, pepper

Couscous

1 gulrot

1/2 spisspaprika

Urter

Saften fra en sitron

Smør

Olje

Andebryst:

Skyll andebrystet godt under kaldt vann. Tørk det grundig med kjøkkenpapir, før du snitter skinnet med en skarp kniv. Pass på at du bare skjærer gjennom fettet og ikke i kjøttet. Dette gjør det lettere å få sprøtt skinn. Salte godt med maldonsalt, pakk brystet inn i folie og la det ligge noen timer, helst over natta, i kjøleskap.

Fyr opp grillen, og gjør alt klart til indirekte grilling. Temperaturen bør være ca 80-85 grader. I mellomtiden tar du ut andebrystet fra kjøleskapet og tørker det med kjøkkenpapir. Ikke tenk på at kjøttet skal få romtemperatur. Kaldt kjøtt gjør at røyken fester seg bedre.

Sett inn et steketermometer, legg andebrystet på grillen, og la det få en kjernetemperatur på 55 grader.

Når andebrystet er ferdig, kan du enten legge det i kjøleskapet til dagen etter, fryse det ned, eller servere.

Legg andebrystet med skinnsiden ned i kald stekepanne og skru på platen på full guffe. Stek det til skinnet er gyldent og sprøtt. Det tar ca fem minutter. Skru av platen og snu andebrystet. Ettersom brystet allerede er røkt, behøver du ikke å tenke på at det skal stekes sørlig lenge. Ta andebrystet av pannen, og la det hvile på et skjærebrett i noen minutter. Skjær det så i tynne skiver og anrett på tallerken.

Couscous:

Kok couscous etter anvisningen på pakken. Når den er ferdig, bland inn litt smør og bruk en gaffel til å bryte opp kornene slik at den blir luftig og lett.

Bruk en mandolin eller ostehøvel til å skjære tynne skiver av gulroten, før du finhakker den. Skjær papriken fint og bland det hele  inn i couscousen. Ha litt sitronsaft over og bland godt. Anrett sammen med andebrystet og syltet fennikel på en tallerken.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.