Chipotle kyllingvinger – søtt og hett

Chipotle kyllingvinger – søtt og hett

Pellets ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er levert i samarbeid med Wild Fire Foods.

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker kyllingvinger. Og disse, med Chipotle Ketchup og Spice Blend of The Americas fra Wild Fire Foods er rett og slett himmelske. Her er det søtt og hett, og litt salt. Her er det røyk, sprøtt skinn og deilig vingekjøtt.

Chipotle, om du ikke har vært borte i det, er røkte og tørkede chili. Det gir dem naturlig nok en røyksmak, men også en dypere, litt jordaktiv smak, som passer godt til det aller meste. Jeg er blitt skikkelig hekta på chipotle de siste årene, og denne Chipotle-ketchupen er meget god, også til andre ting. Som pulled pork.

Disse kyllingvingene er nydelig mumsemat. Og her behøves det ikke noe dippsaus av noe slag. Bare nyt de deilige smakene fra vingene.

Forberedelser: ca 30 minutter

Grilltid: ca 90 minutter

Du trenger:

1 kg kyllingvinger

4 gr salt

3 ss Wild Fire Spice Blend of the Americas

4 ss Wild Fire Chipotle ketchup

 

Del kyllingvingene i over- og undervinger. Skyll og tørk dem godt slik at det ikke er noen beinrester.

Ha dem i en bolle og ha på litt nøytral olje, f. eks. rapsolje. Bland godt. Dryss over salt og Wild Fire Spice Blend of the Americas. Bland godt, og pass på at vingene er jevnt dekket.

Fyr opp grillen og sett den opp med indirekte varme. Jeg skrudde på min Treager Ironwood 855, stilte inn temperaturen og trykket på startknappen. Så stilte jeg inn på «super smoke» for å få litt ekstra røyk. Deretter stilte jeg inn appen, slik at den skulle varsle når det var gått  en time.

Bruker du kull- eller gassgrill anbefaler jeg å bruke en form for røykspon elle pellets for å få den nødvendige røyken.

Kyllingvinger med spice blend of the Americas og Chipotle
Pass på at kyllingvingene er jevnt dekket med krydderblandingen

Legg vingene på indirekte varme på grillen, ca 125 grader. La dem ligge og kose seg i 45-60 minutter.

Ta vingene av grillen og ha dem i en stor bolle. Øk temperaturen på grillen til ca 220 grader.

Kyllingvinger med spice blend of the Americas og Chipotle
Kyllingvingene har kost seg på grillen og snart klare for saus

Legg kyllingvingene tilbake på grillen i 15-20 minutter, til skinnet er sprøtt.

Ta kyllingvingene av grillen og ha dem i en stor bolle.

Hell over Wild Fire Chipotle Ketchup og bland godt. Legg kyllingvingene tilbake på grillen slik at sausen får “satt” seg litt.

Kyllingvinger med spice blend of the Americas og Chipotle
Disse kyllingvingene er fulle av smak!

Server omgående

pitmaster