Grillede teriyaki kyllingspyd
Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen er utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods, og inneholder sponsede linker
Grillede kyllingspyd med teriyaki er rett og slett en nydelig middag.
Teriyaki er en japansk grillteknikk, men i Vesten har det blitt ensbetydende med teriyaki-saus. Dette er en soyabasert saus med mirin og sukker som er litt søtere enn ren soyasaus. Og den passer utrolig godt til hvit kjøtt, svin og andekjøtt.
I denne oppskriften kan du bruke enten kyllingfilet eller utbenede kyllinglår. Sistnevnte inneholder litt mer fett som gir enda mer smak og blir saftigere enn kyllingfileten. Mens kyllingfilet passer godt dersom du vil ha et litt magrere alternativ.
du trenger:
600 gr kyllingbryst, eller utbenede kyllinglår
5-6 spiseskjeer Wild Fire Teriyaki sauce
litt sesamolje
Sesamfrø og finhakkede vårløk til pynt
grønnsaker:
1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 brokkoli
5-6 sjampingonger
Skjær kyllingkjøttet i strimler og legg det i en plastpose. Ha i teriyakisausen og sesamolje og bland godt. La kjøttet marineres i minst to timer, aller helst natten over, i kjøleskapet.
Fyr opp grillen. Her kan du gjerne gå for direkte varme. Jeg skrudde på min Traeger Ironwood 855, stilte inn temperaturen på 260 grader og trykket på startknappen. Etter ca 15 minutter ga appen beskjed om at grillen var klar. Legg på en glatt grilllplate i støpejern, wokpanne eller støpejernspanne og la den varme seg godt opp sammen med grillen.
Ta kyllingkjøttet ut av posen og tre det på grillspyd, slik som disse.
Skjær soppen i litt tykke skiver. Legg soppskivene i en skål og hell over litt utvannet soyasaus.
Strimle paprika, og del brokkolien i små biter.
Ha litt olje på grillplaten, i woken eller i støpejernspanna.
Legg grillspydene og soppen på direkte varme. Pass på å snu slik at de ikke blir brent.
Ha grønnsakene i den varme oljen, og grill dem samtidig med kjøttet og soppen.
Når kyllingen er gjennomstekt, kan du godt pensle med litt mer teriyaki og ta dem av grillen sammen med grønnsakene.
Strø over sesamfrø og finhakket vårløk. Ha gjerne en liten skål med mer teriyaki som man kan dyppe kyllingen i.
Serveres med ris eller nudler.