Light my fire

Det hjelper lite å bruke penger på god grillmat og en god grill når maten ender opp med å smake tennvæske.

Heldigvis finnes det mange alternativer når du skal fyre opp grillen.

Du kan bruke en elektrisk grillstarter, som du plugger inn i et støpsel, legger på grillen og dekker med kull eller briketter.

Eller du kan gjøre det enda enklere ved på kjøpe et tennrør.

Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk til disse. Hva er galt med tennvæske liksom? Men i fjor sommer krøp jeg til korset og kjøpte et. Og siden har jeg ikke brukt annet.

De kommer i ulike størrelser og prisklasser. Jeg anbefaler at du går for en av de større, slik at du slipper å måtte styre og ordne med å tenne opp i flere runder dersom du skal grille masse (nå kan det selvsagt være at du må det uansett dersom du skal grille lenge, men det er jo en helt annen sak).

Jeg kjøpte et av de større tennrørene fra Weber, og den tar en 2,5 kg pose med briketter. Det går helt fint å bruke vanlig grillkull også, men vær obs på at en del av kullene vil falle gjennom på bunnen.

Å bruke etid tennrør  er lett som en plett.

Fyll på med kull eller briketter.

Ta to opptenningsbrikker, eller to doble avissider som du krøller sammen.

Tenn på brikkene og sett tennrøret over. Eventuelt sett tennrøret over avispapiret og så tenn på.

Etter ca 30 minutter vil de være klare. Da er det bare å bruke håndtaket på røret og tømme de glødende kullene i grillen. Bruk gjerne grillvotter eller lignende, for dette blir varmt! Pass også på at du har et sted du kan sette fra deg tennrøret når du er ferdig med detørk,  helst noe i stein eller metall for det vil være rødglødende.

Bruker du kull, vil de synke litt sammen etterhvert som de antenner. Om du vil er det bare å fylle på mer og vente til kullene på toppen gløder. Liker du å bruke ved, så er ikke det noen problem heller. Da må du bare dele veden opp i mindre biter. Det går også fint å blande vedbiter og briketter eller kull.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.