Babyback ribs

Babyback ribs

 

Mmmm, babyback ribs…

For mange er dette selve definisjonen på amerikansk barbecue her på berget. Herlige små bein med deilig saus, fingre som glinser fra saus og fett. For det er ingen pen måte å spise babyback ribs på. De skal spises med hendene, og det blir søl. Og det er er noe av sjarmen med det hele.

Jeg lærte denne metoden av en venn av meg fra Texas. Seinere har jeg oppdaget at dette kalles «the Texas crutch», og sees litt ned på av de som konkurrerer i barbecue. Men det er snobberi. Her skal vi kose oss, ikke konkurrere.

Denne metoden gjør at du ikke behøver å koke beina på forhånd, eller kjøpe de forferdelige pakkene med «ferdige» babyback ribs i butikken.

Du trenger:

1 side babyback ribs per person

½ lime per side spareribs

Rub

Saus

Plastfolie og aluminiumsfolie

Legg ribbeina på en kjøkkenfjøl, og press saften fra limen over. Dryss over litt rub, eller krydderblanding som det heter på godt norsk. Pass på at du gjør dette med litt høyde, slik at blandingen fordeles jevnt over kjøttet.

Pakk det hele godt inn i plastfolie og legg ribbene i kjøleskapet til dagen etter.

Fyr opp grillen.

Når kullene er klare, legg ribbeina på direkte varme ett par minutter på hver side for å få en god stekeoverflate. Dette kalles maillardeffekten.

Ta ribbeina av varmen og ha på saus på både kjøtt- og beinsiden. Ikke ha på saus før du bruner kjøttet. Da vil sausen bare svi seg og det er ikke noe godt. Pakk de inn i aluminiumsfolie. Bruk dobbeltlag og pass på at det ikke er noen bein som stikker hull på folien.

Legg ribbeina tilbake på grillen, men på indirekte varme. Snu dem etter 45 minutter. Ta ribbene av grillen og pakk dem forsiktig ut. De burde nå være så møre at kjøttet nesten faller av beina. Smør på mer saus. Jeg liker å bruke en silikonpensel til dette, slik at de får et jevnt fint lag med saus. Det skal ikke være for mye saus heller.

Bruk en god kniv til å dele dem mellom beina og server.

Sett frem ekstra saus til de som skulle ønske det.

Serveres med coleslaw, potetsalat og masse servietter.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.