Syltet rødløk
Sylta rødløk er et herlig enkelt tilbehør som passer det meste av grillmat.
Rødløken får mild søtsur smak som er en flott balanse til særlig grillet kjøtt og fisk. Dette er fortreffelig på hamburgere, pulled pork, nakkekoteletter og ost. Eller rett og slett på brødskiva.
Du trenger:
2 store rødløk (evt. 4 små)
1,5 dl eplesidereddik
1 spiseskje sukker
1 spiseskje salt (flaksalt, ikke grovsalt eller finsalt)
3 dl kokende vann
Kok opp vannet.
Mens vannet koker, skreller du rødløken og skjærer den i tynne skiver. Her hjelper det å bruke mandolin.
Bland eddik, salt og sukker til salt og sukker er helt løst opp.
Legg løkskivene i et dørsalg og hell det kokende vannet over. Rist godt av. Legg løkringene i en lufttett beholder, som et syltetøyglass eller lignende. Hell eddikblandingen over, sett på lokket og rist godt. Sett glasset i kjøleskapet og rist det av og til.
Løken er klar til å spises etter en times tid.