Babyback ribs steg for steg
Jeg har allerede lagt ut en oppskrift på spareribs, men tenkte at det jo er greit med en for babyback ribs.
Babybacks er mindre enn spareribs, og kommer fra nærmere ryggraden. Dessverre brukes begrepene om hverandre her til lands, selv på Meny som strengt tatt burde vite bedre.
Begynn med å skyll av ribbeina, for å fjerne rester fra slaktingen. Tørk av med litt kjøkkenpapir.
Legg dem med kjøttsiden ned, og fjern membranen som ligger over beina. Den kan være litt vanskelig å få tak i, så bruk en kniv til å løsne litt på den, og deretter er det bare å dra av. Denne membranen kan ofte være litt glatt, så et tips er å bruke litt kjøkkenpapir slik at du får godt tak.
Så over til krydderet. Jeg bruker en 50/50-blanding av salt og pepper (takk Aaron Franklin), litt paprikapulver (for farge) og litt ancho chili, samt litt brunt sukker. Dette gjør at du får en fin bark. Pass på at du får et jevnt lag. Ikke gni krydderet inn, da det fort gjør at det klumper seg. Da er det bedre at du presser lett på det.
Sett opp grillen for indirekte varme, og sikt mot en temperatur på rundt 120 grader. Her snakker vi slow and low.
Legg ribbene på grillen. Fyll en beholder med varmt vann, slik at det er litt fukt i grillen. Dette bidrar både til at ribbene ikke tørker ut og at røyken setter seg bedre på kjøttet.
Pensle eller bruk en sprayflaske med eplejuice, eplesidereddik eller vann hver time til de er ferdige.
Ribbene er ferdige når du kan bøye dem og overflaten sprekker. Ha på saus, og la denne karamellisere seg litt, ca. en halvtime. Pass på, sausen kan fort brenne seg.
Kjøttet skal slippe beina, men det skal samtidig være fast.
Skjær opp ribbene og server med coleslaw. Ikke glem masse papir!