Bibringe slik du aldri har smakt det før
Her til lands bruker vi som regel bibringe i gryter eller supper. Dette er et kjøttstykke med mye bein, sener og fett. Det krever lang tid, men fettet bidrar også til saftig kjøtt med masse smak.
I USA brukes bibringe, eller short ribs, ofte til barbecue. Og det er ikke rart, for dette er snadder!
Beregn 250-300 gr per person
Salt og pepper
Evt litt barbecue-saus
Gni kjøttet med salt og pepper.
Fyr opp grillen. Ha en temperatur på rundt 120 grader. Bruk gjerne røykflis eller trebiter. Jeg bruker pellets, og eik er supert til storfekjøtt.
Legg kjøttet på indirekte varme. Spray med eplejuice eller eplesider en gang i timen. Etter tre timer pakker du kjøttet forsiktig inn i folie. La kjøttet braisere seg selv i folien i ca to timer. Ta kjøttet ut av folien. Nå kan du ta på et tynt lag saus dersom du ønsker, men det er ikke nødvendig. Du kan også bruke kjøttkraften fra folien på kjøttet. La det ligge en times tid på indirekte varme.
Kjøttet er ferdig når du kan dytte enden på en skje eller fingeren din inn i den mest kjøttfulle delen. Ta kjøttet av grillen og la det hvile i 20 minutter.
Skjær det i store biter og server. Coleslaw eller potetsalat er nydelig til.