Coleslaw
Coleslaw, eller kålsalat, er klassisk tilbehør til barbecue og grillmat. Litt syrlig, frisk, sprø kål gjør seg utrolig godt som en kontrast til det grilla kjøttet.
Det finnes mange varianter av coleslaw. Dressingen kan være basert på majones eller eddik, kålen kan være hvit, rød, sommerkål er også fantastisk i coleslaw.
Denne oppskriften er klassisk coleslaw, med hvitkål og majonesbasert dressing.
Du trenger:
1 mellomstort kålhode
1 dl creme fraiche
1 dl majones
1 gulrot
1 syrlig eple
3 spiseskjeer væske fra sylteagurken
1 spiseskje sukker
1 spiseskje worchestershiresaus
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finsnitt kålen. Her kan du bruke kniv, kjøkkenmaskin, eller rivjern.
Riv eplet og gulroten grovt. Bland med kålen i en stor bolle.
Bland majones, creme fraiche, eddik, væske fra sylteagurk, worchestershiresaus, sukker, salt og pepper i en annen bolle. Dressingen skal være litt sursøt, så balanser smakene slik at den passer deg.
Hell dressingen over kålblandingen og bland godt. La coleslawen stå kjølig i minst et par timer før du serverer. Jeg synes den blir aller best dagen etter.
Server til pulled pork, spareribs, hamburgere, barbecue høyrygg, grillet kylling eller hva med å ha den i en taco? Her bestemmer du, og bare fantasien setter grenser.