Flatbrød

Dette er ikke tradisjonelle norske flatbrød, men ligner litt på de man kan få i Midtøsten.

Disse lages rett på grillen, og smaker aller best når de er helt ferske og varme.

Du trenger:

Ca 400 gr hvetemel

3,5 dl yoghurt naturell (jeg liker å bruke russisk yoghurt)

2 tsk bakepulver

1 tsk salt

Bland alt det tørre i en bolle, og ha i yoghurten. Elt det godt sammen. Denne deigen skal bare samles, så det er ikke nødvendig å elte den like lenge som en gjærdeig.

Form deigen til en pølse, og del den i 6-12 emner, alt etter hvor store flatbrød du ønsker.

Ha godt med mel på en bakeplate eller kjøkkenbenken, og kjevle ut hvert emne til de er 1-3 mm tykke. Ha litt mel på hvert av brødene og legg de på en asjett eller lignende.

Stek flatbrødene på en god og varm grill, gjerne i omganger avhengig av størrelse. Snu dem når de begynner å boble og blåse seg opp.

Passer svært godt til grillspyd, kylling, lam og storfe.

Server gjerne med yoghurtdressing og en frisk salat.

 


 

0Shares

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.