Grillet andebryst med mangosalsa

Grillet andebryst med mangosalsa

Grillet andebryst og mangosalsa er en favoritt her i heimen. Andebrystet får en mild røyksmak, og mango, chili og lime gir sødme, hete og syrlighet. En perfekt kombinasjon!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Andebryst er en nydelig råvare. Det kan kanskje høres litt eksklusivt ut, og det er jo ikke hverdagsmat. Men det behøver heller ikke være så dyrt. I alle fall ikke om du tar turen over grensa.

And har en mild viltsmak. Derfor liker jeg å gjøre minst mulig med andebrystet, slik at det kan skinne som den stjerna det faktisk er.

Selve kjøttet er temmelig magert, men under skinnet er det et fettlag. Dette fettet smelter veldig raskt. Så dersom du skal grille på en grill med direkte flammer, som en kullgrill eller bålpanne, vær obs på at du meget fort kan få fettbrann.

Du trenger:

1 stk andebryst per person

salt

Mangosalsa

1 moden mango

1 liten rødløk, finhakket

1-2 røde jalapenos, eller den chilien du foretrekker

6 cherrytomater, finhakket

1 bunt koriander

saften fra en lime

Salt

slik gjør du det

Begynn dagen før med å tørke andebrystene godt med kjøkkenpapir. Fjern sener og slintrer fra kjøttsiden. Legg andebrystene med skinnsiden opp. Bruk en skarp kniv og rut opp skinnet. Pass på at du ikke skjærer ned i selve kjøttet.

Salt andebrystene godt. Pakk dem i plastfolie og legg dem i kjøleskapet til dagen etter.

Ta andebrystene ut av kjøleskapet, fjern folien og tørk dem godt. Legg dem udekket på en tallerken og sett dem i kjøleskapet igjen.

Mens de koser seg der, begynner du på mangosalsaen.

Finnhakk rødløk, tomater, chili og koriander. Hold av litt av korianderen til pynt. Ha alt i en stor bolle. Del opp mangoen og skjær den fint. Det kan være lurt å ta den til sist, fordi det vil renne mye fruktsaft. Ha mangoen i bollen, sammen med saften fra en lime, litt salt og eventuelt litt nøytral olje.

Gjør grillen klar til direkte og indirekte varme. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885, så da stiller jeg enkelt inn temperaturen og trykker på «Ignite».

Ettersom andebrystene skal få litt røyk, holder jeg temperaturen på 100 grader. På Ironwood’en er det en funksjon som heter «SuperSmoke» som gir ekstra mye røyk. Perfekt når man skal grille andebryst.

Legg andebrystene på indirekte varme, og sett i et termometer. Trager har også innebygget termomemter som du kan følge med på via telefonen din. Veldig praktisk.

Når kjernetemperaturen er rundt 40 grader, helst litt under, tar du andebrystene av grillen. Øk temperaturen til maks.

Legg andebrystene tilbake med skinnsiden ned, og følg med på temperaturen. Når kjernetemperaturen er 60 grader, og skinnet er sprøtt, kan du ta dem av. Bruker du kullgrill er det nå du må følge med slik at du ikke brenner ned halve nabolaget.

La andebrystene hvile i ca ti minutter før du skjærer dem opp. Pass på at du skjærer på tvers av kjøttfibrene.

Grillet andebryst med mangosalsa er en favoritt i heimen her

Anrett med skiver av andebryst og et par skjeer av mangosalsaen.

pitmaster