Grillet paprika

Grillet paprika
Grillet paprika på gang

For mange nordmenn er paprika noe man plukker av grandisen, eller har på en brødskive med svett Norvegia.

Særlig i midtøsten er grillet paprika en viktig del av matlagingen. Grillet paprika er en selvfølge når det serveres meze, som et måltid bestående av en rekke ulike småretter, ikke ulikt spanske tapas.

Selv om jeg liker paprika, synes jeg den blir aller best når den er grillet (og ja, spiser jeg grandis, plukker jeg av de ekle, vasne paprikabitene som er på den). Grillet paprika er enkelt å lage, smaker rett og slett himmelsk til grillmat, og gjør deg utrolig godt i en sandwich, eller i en salat etterpå. Griller du lam, må du prøve grillet paprika.

Du trenger:

Så mye paprika du orker, hele

Slik gjør du det:

Fyr grillen opp på full styrke, enten det er pellets, kull eller gass (fysjom og skamme seg!).

Bruker du tennrør er dette perfekt. Når brikettene eller kullene er hvitglødende i tennrøret, legger du grillrista over og legger paprikaen på der. Men her må du følge med for dette går fort. Tanken er at du skal svi paprikaen, det vil si, skinnet på paprikaen. Har du lagt kullene i grillen allerede, eller bruker ved som jeg har gjort her, slenger du bare paprikaen rett på glørne. Pass på snu dem av og til slik at de blir fine og svarte over det hele. Når paprikaene er gode og svidde, legger du dem i en plastpose og knyter godt igjen. Eventuelt kan du legge dem i en bolle og dekke med plastfolie. Det må uansett være lufttett.

Nesten ferdig

Når paprikaene er kjølt ned, tar du dem ut og drar av det svidde skinnet. Det går lett som bare det. Og ikke vær redd om du ikke får av alt, det er litt godt med litt svidde biter av og til. Skjær paprikaen i strimler, ha ei en skål, dryss litt salt, pepper og god olivenolje over, og vips er du ferdig!

Grillet paprika er fantastisk til det meste av grillmat.

Grillet paprika passer utmerket til grillet lam i alle former, fra koteletter til kjøttboller, men også grillet entrecote, picanha og annet storfe. Eller prøv den sammen med grillet kylling, helt fantastisk.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.