Pulled pork

Pulled pork

Ah, pulled pork. Saftig og mørt svinekjøtt i brød, med saus og coleslaw.

Det er ikke rart at denne retten har tatt av i Norge de siste årene. Dette er himmelsk godt. Jeg har lagd mye pulled pork, og det er en favoritt hos alle i heimen.

Noe av det jeg liker med pulled pork er at det er ganske enkel mat, du benytter et stykke av grisen som er saftig og trenger tid. Med andre ord, maten lager seg selv. Tradisjonelt lages pulled pork i røykovner, såkalte smokers, som brukes til barbecue på den andre siden av dammen. Slike koster alt fra et par tusen kroner til flere millioner kroner. Ettersom kjøttet skal grilles såpass lenge er det utrolig viktig at man har kontroll på temperaturen, noe man får med en slik amerikansk røykovn. Men med en kulegrill er det ikke noe problem å lage pulled pork.

Jeg pleier å kjøpe beinfri svinenakke i Sverige, karré kalles det der. To kg nakke holder til mange mennesker, og koster under hundrelappen.

Du trenger:

1 stk svinenakke ca. 2 kg

Salt og pepper

Bland grovkvernet pepper og salt i en stor krydderbeholder og bland godt. Fordel blandingen over kjøttet slik at du får et jevnt lag.

Pro tip: Er kjøttet kaldt, fester røyken seg bedre.

I mellomtiden bygger du tre rader med briketter på grillen, slik som dette.

Dette kalles «slangemetoden» og gjør at du kan grille over veldig lang tid. Og med pulled pork er det «slow and low» som gjelder. Legg 8-10 briketter i tennrøret og tenn på. Når de er klare legger du dem i den ene enden av brikettene på grillen. Sett på grillristen og lokket (åpne ventilen på full guffe) og la grillen bli varm.

Eller fyr opp smokeren din til 120 grader.

Nå er grillen klar for kjøttet. Legg en dryppanne under kjøttet så blir det mindre gris (tihi). Sett lokket tilbake, men skru ventilen halvveis igjen. Dette er noe du kan gjøre på kvelden eller tidlig om morgenen uten å bekymre deg for kjøttet.

Etter åtte timer så det slik ut.

Etter 12 timer var det klart.

Men aller best blir det i en smoker. Her etter åtte timer på Traeger-grillen.

Ta kjøttet av grillen og la det hvile en halvtime.

Bruk to gafler til å rive kjøttet fra hverandre.

Hell over BBQ-saus, bland godt og server med brød og coleslaw.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.